Noord-Korea - 02 januari 2013

Een jaar na de dood van Kim Jong-Il

Het is een jaar geleden dat Kim Jong-Il overleed. Wat is er veranderd sinds zijn zoon Kim Jong-Un het land regeert? Christenen in Noord-Korea merken geen veranderingen in hun omstandigheden. Kim Jong-Un treedt juist harder op door de grens strenger te controleren en meer spionnen te trainen om christenen in China op te pakken. Het is heel gevaarlijk voor veldwerkers om christenen te helpen en de Kerk te versterken.   

Sommige christenen worden na hun foltering vrijgelaten om hun te dwingen hun christelijke broers en zussen te verraden. “Dat is erg tragisch”, zegt een veldwerker. “Het is zo gevaarlijk om deze christenen te helpen. Sommigen zijn zo zwaar gemarteld, dat ze bijna niet meer kunnen lopen. Vaak kunnen wij hen niet helpen, want het is te risicovol. Het enige wat wij voor hen kunnen doen is bidden. Wij vertrouwen erop dat Jezus Christus hen niet in de steek laat.” Het geeft christenen hoop dat u aan hen denkt in uw gebed en via financiële ondersteuning voor hen zorgt.

De veldwerkers van Open Doors verspreiden in het diepste geheim goederen, voedsel, medicijnen, kleding en bijbels naar gelovigen in Noord-Korea. Daarnaast helpen lokale veldwerkers de christelijke gezinnen die worden gedwongen naar onherbergzame gebieden te verhuizen. “Deze christenen lijden vaak door het zware werk dat ze daar moeten verrichten. Maar ze zijn God nooit vergeten. Een christelijke zuster was erg dankbaar voor onze hulp en wist niet hoe ze haar dankbaarheid het beste naar ons kon uiten. Zij heeft ernstige gezondheidsklachten en haar vinger- en teennagels zijn uitgevallen door het jarenlange harde werken. Zij vertelde dat ze zeer bemoedigd was door de zorg van zoveel christenen. Zij wil haar best doen om de liefde voor haar familie door te geven. Dat is de roeping van Open Doors: de Vervolgde Kerk te versterken.” Een kerkleider schrijft in een geheime brief: “Ondanks de omstandigheden staan we sterk door de machtige hand van God. Wij blijven doorgaan op weg naar het eeuwige Koninkrijk.”

Gerelateerde nieuwsberichten