Noord-Korea - 02 januari 2013

Gebedspunten uit Noord-Korea

De veldmedewerkers van Open Doors vragen de christenen in Noord-Korea regelmatig waarvoor wij kunnen bidden. De kerkleiders vertellen in hun brieven, die zij het land uitsmokkelen, dat zij uw gebed zeer waarderen: “Zonder uw hulp waren wij niet in staat als christenen te functioneren. Elk gebed telt. Het troost en bemoedigt ons.”

De kerkleiders vragen ons niet te bidden voor de val van het regime. Ze hopen wel dat Kim Jong-Un hun land positief wil veranderen en dat hij zich uiteindelijk tot God keert voor wijsheid. De christenen vragen uw gebed voor andere onderwerpen. Veel vluchtelingen die in China zijn gearresteerd, worden teruggestuurd naar Noord-Korea en zitten in de gevangenis. Velen konden hun nieuwe geloof in Jezus Christus verbergen en werden na hun straf vrijgelaten. De christenen die in de strafkampen terechtkwamen worden ‘heropgevoed’. In werkelijkheid moeten ze na hun vrijlating opnieuw leren leven. Na maanden of jaren als beesten en slaven te zijn behandeld hebben velen hun menselijkheid verloren. Ze zijn egoïstisch, brutaal en soms gewelddadig.

Daarnaast is het fysiek overleven een belangrijk gebedspunt. Christenen en andere Noord-Koreanen worstelen om voldoende voedsel, medicijnen en andere benodigdheden te vinden. Ze schamen zich ervoor dat ze ons in elke brief moeten vragen om hun dagelijkse levensbehoeften, omdat ze al zoveel hebben ontvangen. Bid dat ze de kerk kunnen blijven dienen, dat God het land zegent en er het komende jaar geen natuurrampen zullen plaatsvinden.

De christelijke veldwerkers die vluchtelingen helpen vragen u te bidden voor hun bescherming. Er zijn veel Noord-Koreaanse spionnen in China, die in christelijke netwerken willen infiltreren. De situatie is erg gevaarlijk. Bid dat Kim Jong-Un de spionnen terug haalt en dat christenen weten wie ze kunnen vertrouwen. Ook is het belangrijk te bidden dat veel vluchtelingen de Here Jezus leren kennen. Hoe meer christelijke vluchtelingen naar Noord-Korea worden teruggestuurd, hoe groter en sterker de Vervolgde Kerk wordt.

Gerelateerde nieuwsberichten