Colombia - 10 januari 2013

Colombiaanse christen gedood na bedreigingen

Colombia – Gewapende rebellen van de Colombiaanse terreurbeweging ELN hebben in de provincie Arauca een christelijke vrouw gedood en haar kinderen en vader met de dood bedreigd. Alicia Castilla werd maandag door de rebellen in haar huis overvallen.

Castilla was weduwe. Twee jaar geleden werd haar man Nelson Ramos, die evangelist was, ook vermoord door rebellen van de ELN. Na afloop van een bijbelstudie in het huis van Castilla drongen gewapende rebellen maandag het huis van de vrouw binnen. Ze schoten haar dood voor de ogen van haar kinderen en haar vader. De moordenaars dreigden vervolgens ook haar kinderen Hernán, Rosmy en Jackeline te vermoorden als zij niet snel hun huis verlieten.

Uit angst voor represailles van de ELN durfde de lokale overheid het lichaam van Castilla niet uit het huis halen. Uiteindelijk hebben begrafenisondernemers het lichaam toch meegenomen. 

Volgens de ELN zijn christenen in spionnen voor de overheid. Ook weigeren christenen activiteiten van de terreurbeweging te ondersteunen, waardoor ze kunnen rekenen op tegenstand. De aanwezigheid van rebellen in de regio zocht voor een klimaat van angst onder christenen.

Gerelateerde nieuwsberichten