Bangladesh - 15 februari 2013

Christelijk gezin Bangladesh op de vlucht

Bangladesh – Een christelijk gezin in Bangladesh is op de vlucht geslagen. De 55-jarige vader verliet met zijn vrouw en drie kinderen het dorp waar ze woonden, nadat er woede was ontstaan in het dorp toen bekend werd dat het gezin zich had bekeerd van de islam tot het christendom.

Vader Ekramul was op 8 februari op weg naar huis toen een grote groep moslims de straat blokkeerden. Ze vroegen waarom Ekramul niet in de moskee was verschenen voor het vrijdaggebed. De man antwoordde daarop dat hij niet langer moslim was, maar christen was geworden. Hierop ontstaken de moslims in woede. Ekramul werd geslagen, evenals zijn vrouw die toesnelde om haar man te helpen.

Na dit voorval trokken de aanvallers naar de woning van Ekramul en namen zijn riksja mee. Een strop voor Ekramul, want zijn riksja zorgde voor inkomsten om zijn gezin te onderhouden. Ekramul sloeg met zijn gezin op de vlucht om verdere escalatie te voorkomen. Ze vonden onderdak bij een bevriende christen in een nabijgelegen dorp.

Gerelateerde nieuwsberichten