Bangladesh - 18 februari 2013

Opnieuw Bengaalse christen gevlucht

Bangladesh – Een christen uit het dorp Balapara in het noorden van Bangladesh is op de vlucht geslagen na een woede-uitbarsting van zijn familie. Op 14 februari zetten islamitische familieleden van de 35-jarige Mazedul hem onder druk zijn geloof in Jezus Christus op te geven. Vorige week sloeg ook al een gezin uit hetzelfde dorp op de vlucht.

Mazedul kreeg vorige week bezoek van zijn vader, broers en ooms. Ze vertelden hem dat ze niet meer met hem samen konden leven omdat hij christen was geworden. “Mazedul gaf niet toe aan de eisen van zijn familie om zijn geloof af te zweren. Hij werd aan de kant geduwd en zijn familieleden vielen zijn huis binnen”, legt een contact van Open Doors in Bangladesh uit. Mazedul sloeg vervolgens op de vlucht.

Christenen met wie Mazedul contact hadden, kregen Mazeduls vader zover dat hij zijn zoon een stukje land schonk ver weg van het dorp en de islamitische gemeenschap. Van bamboe en hout werd een hutje voor Mazedul gebouwd.

Sinds een aantal moslimbekeerlingen tijdens Kerst 2012 openlijk voor zijn christelijk geloof uitkwam is er onrust in het dorp. Verschillende christenen zijn gediscrimineerd of afgewezen door familie. Vorige week sloeg ook al een gezin uit Balapara op de vlucht, nadat de vader van het gezin niet in de moskee was verschenen voor het vrijdaggebed.

Gerelateerde nieuwsberichten