Azerbeidzjan - 12 april 2013

Voorganger Azerbeidzjan beboet

Azerbeidzjan – Een voorganger uit Azerbeidzjan heeft eind maart een boete opgelegd gekregen. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het organiseren van religieuze bijeenkomsten voor kinderen en tieners.  Zaoer Balajev kreeg tijdens een rechtszaak te horen dat hij een boete van 1.500 euro moet betalen. In Azerbeidzjan is het geven van christelijk onderwijs aan kinderen en tieners verboden.

Het is niet de eerste keer dat Balajev een straf opgelegd krijgt. In 2007 werd de voorganger gearresteerd omdat  hij geweld zou hebben gebruikt tegen een lid van de overheid. Door amnestie kwam Balajev in 2008 weer vrij.

Azerbeidzjan staat bekend om haar strenge optreden tegen elke vorm van religie. De kerk ondervindt al jaren grote problemen. Zo is het invoeren van bijbels en christelijke boeken een langdurig proces. Voor kerken is het verkrijgen van een officiële registratie vaak onmogelijk omdat de overheid de verzoeken afwijst.

Gerelateerde nieuwsberichten