Sri Lanka - 27 juni 2013

Boeddhisten vallen christenen Sri Lanka aan

Sri Lanka – Vijf Sri Lankaanse christenen zijn gewond geraakt bij een aanval op hun kerk. Een door een boeddhistische monnik aangevoerde groep bestormde afgelopen zondag het gebouw in de stad Hanwella, op zo’n 30 kilometer van Colombo.

De Nationale Evangelische Alliantie van Sri Lanka (NCEASL) schrijft in een rapport over de aanval dat de boeddhistische monnik de pastor van de New Life Church belaagde. “De monnik gebruikte denigrerende woorden en ging de pastor te lijf met een tak van een kokosnotenboom. Een week eerder eiste de monnik ook al van het hoofd van de school in het dorp dat de pastor uit het schoolbestuur zou worden gezet.”

De pastor vluchtte zijn kerk in, maar de monnik achtervolgde hem. Toen de voorganger bij zijn kerk aankwam, stond daar al een groep van zo’n twintig oproerkraaiers hem op te wachten. Ze sloten de voorganger in, sloegen hem en beschuldigden hem van het bedreigen van de monnik.

De NCEASL schrijft: “De aanvallers drongen de kerk binnen en verstoorden de kerkdienst die daar op dat moment aan de gng was. Ze belaagden kerkgangers die in gebed waren en vernielden muziekinstrumenten.”

Bij de aanval raakten vijf christenen gewond, onder wie de voorganger en zijn zoon van 3. Het jongetje liep een hoofdwond op. De pastor werd samen met vier andere kerkgangers meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ook de aanvallers moesten op het politiebureau verschijnen. Zij kregen een waarschuwing van de politie.

De slachtoffers hebben aangifte gedaan. De aanval op de New Life Church is het zevende geval van christenvervolging in Sri Lanka dat deze maand wordt gemeld.

Gerelateerde nieuwsberichten