Mali - 18 juli 2013

Mali: christenen vragen gebed voor verkiezingen

Mali maakt zich op voor presidentsverkiezingen. Op zondag 28 juli mogen alle Malinezen naar de stembus. De overgangsregering krijgt hulp van de Verenigde Naties om de verkiezingen in alle rust te laten verlopen. Voor dit Noord-Afrikaanse land is dit een cruciale tijd. Juist nu islamitisch extremisme meer invloed krijgt in de samenleving, vraagt de kerk christenen wereldwijd om te bidden voor het land, de nieuwe regering en de positie van christenen.

Toen moslimrebellen in maart 2012 het noorden van het land uitriepen tot een islamitische staat, sloegen christenen massaal op de vlucht. Mali veranderde in een oorlogsgebied waar christenen niet veilig waren. Nu ruim een jaar later heeft de overgangsregering verkiezingen uitgeschreven, maar de situatie in het land is nog verre van vredig.

De kerk merkt dat er een toename van vervolging is. Met name christenen met een moslimachtergrond hebben het zwaar onder de druk van hun omgeving. Nu de verkiezingen kunnen zorgen voor een positieve verandering, is het gebed van de kerk in Mali dat de stem van christenen wordt gehoord.

  • De infrastructuur van het land is ernstig verstoord. Tienduizenden Malinezen wonen in vluchtelingenkampen. Bid dat iedereen de kans krijgt om te stemmen.
  • Bid dat christenen in rust en vrede terug kunnen keren naar het noorden. Sinds de inval van de rebellen, zijn alle christenen uit het noorden weggetrokken.
  • Bid dat de nieuwe regering de vrijheid van alle bevolkingsgroepen waarborgt. 

Gerelateerde nieuwsberichten