Sri Lanka - 21 november 2013

Sri Lanka: Bemoedig pastor Anton en zijn gezin

Pastor Anton uit Sri Lanka werd op een dag aangevallen door een boeddhistische monnik. Toen hij naar zijn kerk vluchtte, werd hij opgewacht door twintig volgelingen van de monnik. Zij vielen de kerk binnen, vernielden de muziekinstrumenten en verwondden een paar kerkgangers. De daders kregen slechts een waarschuwing van de politie.

Het is slechts een van de voorbeelden van geweld in Sri Lanka. Dit jaar is de vervolging van christenen in dit land flink toegenomen. Ook moslims hebben te lijden onder het geweld van boeddhistische monniken, die menen dat Sri Lanka een zuiver boeddhistisch land hoort te zijn.

In het televisieprogramma Jij bent sterk werd woensdagavond aandacht gevraagd voor de situatie van pastor Anton en zijn gezin. De uitzending is terug te zien via Uitzending Gemist. Na de aanval op pastor Anton en zijn gemeente kreeg hij een aantal dagen politiebescherming, maar de schrik zit er nog goed in. Zijn dochter kan niet meer alleen  naar school reizen en op school wordt ze met de nek aangekeken.

  • Bid voor pastor Anton en zijn gezin. Bid om kracht voor pastor Anton om zijn werk te kunnen doen in zijn gemeente en bid voor zijn gezin, dat ook zijn dochter en de andere kinderen in staat zijn stand te houden onder de vervolging die hen treft.
  • Bid ook voor de Nationale Evangelische Alliantie van Sri Lanka. Deze organisatie brengt christenvervolging in Sri Lanka in kaart en ondersteunt christenen waar nodig. Bid voor bescherming van de medewerkers van deze organisatie en wijsheid om op de juiste manier ondersteuning te bieden.
  • Bid voor vreedzaamheid tussen Sri Lankaanse christenen, moslims en boeddhisten. Bid om moed voor mensen die zich inzetten om vrede en verdraagzaamheid te bewerkstelligen.

Gerelateerde nieuwsberichten