Colombia - 31 januari 2014

Vader en zoon vermoord omdat ze christen zijn

De beslissing om Jezus Christus te volgen, kwam de Colombiaanse Manuel Pertuz* (35) en zijn gezin duur te staan. Zowel Manuel als zijn 11-jarige zoon werden begin deze maand gemarteld en vermoord door leden van de FARC. Zijn zwangere vrouw Angelica* blijft achter met hun drie dochters.

De moordenaars wisten dat Manuel onlangs tot geloof gekomen was. In het gebied waar Manuel en Angelica vandaan komen, worden christenen streng aangepakt door guerrilla’s. Het is verboden om te evangeliseren en christenen worden regelmatig bedreigd.

Miguel Benitez* is voorganger in de gemeente van Angelica. Ook hij wordt onder druk gezet om zijn geloof. Zo ontving hij een brief van de FARC met de boodschap: “Verlaat de regio of sterf”. Bij de brief was een foto gevoegd van een doodskist.

  • Bid om kracht en bescherming voor Angelica en haar dochters. Bid dat ze volharden en hun hoop vestigen op de Here God.
  • Angelica en haar dochters zijn na de dood van Manuel vertrokken naar een andere stad. Bid dat in hun levensonderhoud wordt voorzien. Angelica heeft gezondheidsklachten en kan op dit moment niet werken.
  • Bid om bescherming en wijsheid voor voorganger Miguel, zijn familie en de gemeente. Bid dat ze niet zoeken naar vergelding, maar alles in Christus’ handen leggen.

* Manuel, Angelica en Miguel heten in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt hun echte naam niet genoemd.

Gerelateerde nieuwsberichten