Bhutan - 23 april 2014

Pastors Bhutan op borgtocht vrij

Bhutan – De twee Bhutanese voorgangers die sinds begin maart werden vastgehouden op een politiebureau in Dorokha zijn op borgtocht vrijgelaten. Tandin Wangyal en Mon Thapa (ook bekend onder de naam David Lobzang) moeten nog wel voor de rechter verschijnen.

“We zijn ontzettend blij”, zegt een familielid van Thapa. “Bedankt voor alle steun. God is goed.” Wangyal en Thapa werden gearresteerd terwijl ze een driedaagse conferentie hielden waar zo’n dertig christenen bij aanwezig waren. Alle aanwezigen werden eveneens ondervraagd.

Wangyal en Thapa zouden mensen onder dwang tot het christendom te hebben bekeerd, zo liet de minister van Binnenlandse Zaken in een lokale Bhutanese krant weten. Wat de exacte aanklacht is, is echter niet bekendgemaakt. De twee pastors mogen de rechtszaak nu in vrijheid afwachten.

Gerelateerde nieuwsberichten