Bhutan - 18 juli 2014

Pastor Tandin wacht nog op vonnis

“De afgelopen weken is mijn geloof voortdurend beproefd”, zegt pastor Tandin. “We wachten op een oproep van de rechter. Het is mentaal uitputtend. Alsof er een bijl boven mijn nek hangt, die elk moment kan toeslaan. Ik heb contact gezocht met de rechtbank, maar kreeg geen datum te horen.”

De 37-jarige Tandin werd begin maart samen met pastor Mon gearresteerd tijdens een christelijke conferentie in een huiskerk. Beide mannen zaten ruim anderhalve maand vast op een politiebureau. In mei vonden drie hoorzittingen plaats. De aanklachten tegen pastor Mon vervielen, maar tegen pastor Tandin werd een nieuwe aanklacht  ingediend.

“Mijn gezin en ik zijn erg dankbaar voor uw gebedsondersteuning”, zegt Tandin in reactie op de gebedsoproep en kaartenactie die Open Doors startte voor beide pastors. “We hebben uw gebed nog steeds nodig in deze tijd. We zijn bemoedigd door uw woorden; ze zijn als helende balsem voor ons. Veel zijn we u verschuldigd, blijf alstublieft aan ons denken in de Heer.”

  • “Ik weet niet wat me te wachten staat”, zegt Tandin. Bid om innerlijke rust voor hem in deze onzekere tijd en om een rotsvast vertrouwen op de Here God.
  • Bid voor Tandins vrouw Nengboi (35) en hun drie zonen Kuenrab (9), Phuensum (5) en Jetsan (2).
  • Dank de Here God dat alle aanklachten tegen pastor Mon zijn ingetrokken.

Gerelateerde nieuwsberichten