Malediven - 02 oktober 2014

Malediven: Censuur op publicaties

Op de Malediven, een eilandengroep ten zuiden van India, worden alle inwoners geacht moslim te zijn. Waarschijnlijk zijn er iets meer dan dertig christenen, allen een geheime gelovige. Kerken zijn er niet, Bijbels zijn zelfs voor toeristen ten strengste verboden en evangeliseren is niet toegestaan.

De regering van de Malediven kondigde recent aan dat elke publicatie van een boek vooraf gecheckt moet worden. Een tekst mag niet in strijd zijn met de islam en de ‘sociale’ etiquette in het land. Door deze maatregel wordt vrijheid van meningsuiting nog meer onmogelijk gemaakt. De Malediven staan op plaats zeven van de Ranglijst Christenvervolging.

  • Bid voor de kleine groep christenen in dit land. Bid om bemoediging, om dagelijkse kracht en inspiratie en de mogelijkheid om elkaar veilig te ontmoeten.

Gerelateerde nieuwsberichten