Colombia - 23 oktober 2014

Colombia: Tieners doelwit van guerrillastrijders

Eduardo* (14) en zijn zusje Lucia* (13) wonen in een kinderhuis van Open Doors in Colombia. Niet omdat ze geen ouders meer hebben of omdat die niet voor hen kunnen zorgen. De tieners leven er voor hun eigen veiligheid, omdat ze doelwit zijn van guerrillastrijders die hen willen rekruteren.

Ouders Jaime* en Ana* leiden een kerk in Choapal, in de Guaviare regio. Al verschillende keren kwamen guerrillastrijders bij hen aan de deur. Ze boden het echtpaar geld in ruil voor hun kinderen. Toen Eduardo en Lucia thuis waren voor een vakantie, kwamen opnieuw twee guerrillastrijders naar hun huis die vroegen waarom de tieners niet meer thuis woonden. Dit bezoek heeft het gezin opnieuw zoveel angst ingeboezemd, dat Jaime en Ana er nu over denken de gemeente achter te laten en te verhuizen naar een veiliger gebied.

Guerrillastrijders richten zich bij het werven van nieuwe leden voornamelijk op jonge mensen. Worden christelijke kinderen bedreigd, dan drukt dat ontzettend zwaar op voorgangers en kerkleiders. Dit houdt de verspreiding van het evangelie tegen, in het zuiden van Colombia. In de regio waar Jaime en Ana werken, hebben guerrillastrijders al twaalf kerken gesloten en veel voorgangers en leiders bedreigd en verdreven. Het echtpaar is bang dat dit hen ook overkomt.

  • Bid om bescherming en wijsheid voor Jaime, Ana, Eduardo en Lucia. Het achterlaten van hun familie is traumatisch voor Eduardo en Lucia.
  • Dank dat kinderen als Eduardo en Lucia in het kinderhuis een veilig onderkomen vinden. Bid voor de kinderen en hun familie die allemaal verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt.
  • Bid dat Jaime en Ana met Gods hulp het evangelie blijven verspreiden in Colombia en tot zegen zijn. Op welke plek ze ook wonen.

* Eduardo, Lucia, Jaime en Ana heten in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt hun echte naam niet vermeld.

Gerelateerde nieuwsberichten