Kenia - 12 januari 2015

Keniaanse pastor in Mombasa gedood

Kenia – Afgelopen zondag 11 januari was er een schietincident in de Mita Maximum Revival Church in Mombasa. Kerkleden probeerden de twee schutters nog tegen te houden maar een van hen slaagde er in de pastor van de kerk, George Karidhimba Muriki, diverse keren in zijn rug te schieten en zo te vermoorden.

Ooggetuigen verklaarden dat twee onbekenden door een zijingang doordrongen tot de samenkomst van de Mita Maximum Revival Church. De kerk komt bijeen in een klaslokaal van een lagere school in de Majengo wijk van Mombasa, een belangrijke kuststad in Kenia. De aanvallers ontsnapten aan de aandacht van twee politieagenten die de ingang van de kerk bewaakten.

De onbekende daders drongen zich een weg naar voren maar werden door gemeenteleden tegengehouden. In de worsteling trok een van de aanvallers een pistool en schoot pastor Muriki diverse malen in de rug. Hij was op slag dood. Muriki, een dertiger, was pastor van de kerk maar ook een lokale zakenman.

Het motief voor de aanval is nog onbekend en de aanslag is ook niet opgeëist. Kenia staat op nummer 19 van de Ranglijst Christenvervolging en is de grootste stijger op de lijst met maar liefst 24 plaatsen. In 2014 waren er verschillende aanslagen van de terreurbeweging Al Shabaab in Nairobi, Garissa en ook in Mombasa.

Gerelateerde nieuwsberichten