Kenia - 09 april 2015

Kenia: Christenen rouwen om 148 studenten

In de Keniaanse hoofstad Nairobi is vandaag een herdenkingsdienst gehouden voor 148 vermoorde studenten. Zij kwamen op 2 april om bij een aanval van de islamitische terreurbeweging al-Shabaab op een universiteit. Christelijke en islamitische studenten werden van elkaar gescheiden, waarop vele christenen gericht werden gedood.

Ongeveer 22 studenten vonden de dood toen ze deelnamen aan een ochtendbidstond op de universiteit. “Opeens zag ik dat ze explosieven gooiden op de plek waar christenen aan het bidden waren”, vertelt een ooggetuige. Veldwerkers van Open Doors zijn in Garissa om hulp te bieden aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Vanwege de ernstige verwondingen is het moeilijk om de lichamen te identificeren. Een vader vertelt dat hij al drie dagen in het mortuarium op zoek is naar zijn zoon. “Ik kan geen woorden vinden”, zegt de oom van deze student. “Tussen alle lichamen zoeken naar een herkenningspunt dat hem kan identificeren is bijna te pijnlijk… dit is een marteling. Moge God ons helpen om hem te vinden.”

  • Bid om Gods troost en nabijheid voor de nabestaanden.
  • Bid dat alle lichamen snel worden geborgen en geïdentificeerd.
  • De aanslag is een grote klap voor de kerk in noordoost Kenia. Bid kracht en troost voor de christelijke gemeenschap.

Gerelateerde nieuwsberichten