Malediven - 05 juni 2015

Malediven: Yusuf na 3,5 jaar vrijgelaten

Yusuf* is vrijgelaten na een gevangenschap van 3,5 jaar. Deze vrijlating is bijzonder, omdat hij oorspronkelijk was veroordeeld tot negen jaar celstraf. Hij was opgepakt vanwege bijbels en andere verboden christelijke materialen die in zijn huis waren gevonden.

De Malediven is een eilandengroep ten zuiden van India. Voor velen staat dit land bekend als een prachtig vakantieoord met de mooiste stranden en helderblauw water. Het land, dat op plaats 11 van de Ranglijst Christenvervolging staat, heeft ook een donkere zijde. Het is het kleinste islamitische land ter wereld. Op de Malediven is het ten strengste verboden om niet-islamitische materialen te bezitten. Sterker nog, het burgerschap is alleen voorbehouden aan moslims.

Kerkgebouwen zijn er niet en bijbels mogen zelfs niet door toeristen worden meegenomen. De islamitische overheid mengt zich steeds meer in het rechtssysteem, waardoor christenen hun burgerschap kunnen verliezen en zware straffen kunnen verwachten als ze voor hun geloof uitkomen. Er zijn maar enkele christenen in dit land. Omdat dit geheime gelovigen zijn, is het precieze aantal moeilijk vast te stellen.

  • Dank God dat Yusuf is vrijgelaten uit de gevangenis. Bid dat zijn geloof in de Here God hierdoor zal versterken en groeien.
  • Bid dat Yusuf snel zijn draai kan vinden in de islamitische samenleving op de Malediven. Bid dat de Here God hem zal leiden in dit proces.
  • Bid voor de familie van Yusuf die een moeilijke tijd heeft doorgemaakt door het gevangenschap. Bid voor kracht in deze nieuwe situatie.
  • Bid voor het handjevol christenen in dit land. Bid om bemoediging en de mogelijkheid om elkaar veilig te ontmoeten.

* Yusuf heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld.

Gerelateerde nieuwsberichten