Nepal - 25 september 2015

Nepal: Hindoe-extremisten zetten christenen onder druk

Hindu Morcha Nepal (HMN), een extremistische groepering, heeft christenen onder druk gezet door het uitsturen van een persbericht. In het bericht worden christelijke leiders opgeroepen te vertrekken uit Nepal. De groepering wordt ervan verdacht bommen te hebben geplaatst in Nepalese kerken.

De incidenten vonden kort na een grondwetswijziging plaats. De regering heeft ervoor gekozen om van Nepal geen hindoestaat te maken, terwijl HMN daar wel voor pleit. Als reactie hierop roept de extremistische groepering alle christelijke leiders op om te vertrekken uit Nepal. Tevens worden bekeerlingen in het persbericht opgeroepen terug te keren naar het hindoeïsme.

Hindoe-extremisten tekenen bezwaar aan tegen de wijziging in de grondwet, omdat ze vinden dat het maar twee procent van de Nepalese bevolking vertegenwoordigt. Een hint naar de christenen, die precies dat aandeel uitmaken van de bevolking.

In het persbericht noemt HMN het christendom de schuldige partij in het veroorzaken van religieuze onrust in het land. Hun missie is het christelijk geloof uitroeien. 

  • Bid dat de Here God de harten van de hindoe-extremisten aanraakt en hun ogen opent voor de Here Jezus.
  • Bid dat de christelijke minderheid in Nepal niet beheerst wordt door angst, maar juist een getuige mag zijn van Gods liefde.
  • Dank dat de Nepalese overheid heeft besloten niet mee te gaan in het sentiment van de extremisten.

Gerelateerde nieuwsberichten