Ethiopië - 30 oktober 2015

Ethiopië: Drie mannen vals beschuldigd

Drie Ethiopische christenen zitten vast op grond van valse beschuldigingen. Ze zouden mei 2014 een orthodoxe kerk in brand hebben gestoken. Op deze misdaad staat negen jaar celstraf. Ondanks de moeilijke omstandigheden in de gevangenis, houden de mannen hoop.

Al sinds juni 2014 zitten Tibedu, Dawit en Belete vast in Debiremarkos, een gevangenis ten noorden van de hoofdstad van Ethiopië. Ze worden vastgehouden op grond van een tegenstrijdige verklaring van een getuige. Ondanks dat de rechter nog geen uiteindelijk oordeel heeft geveld, kregen de mannen een boete van bijna 60.000 dollar opgelegd.

De mannen vrezen dat er beslag wordt gelegd op hun eigendommen. “Ik ben bang dat mijn familie op straat wordt gezet”, zegt Belete. “Ze willen mijn leven kapotmaken en het land innemen waarop ik mijn hele leven heb gewerkt.”

Het volgende verhoor staat gepland op 23 december. Tot die tijd leven de drie mannen onder moeilijke omstandigheden in de gevangenis. Toch blijven ze standvastig in hun geloof en vertellen ze aan medegevangenen over Jezus Christus. Er kwam onlangs zelfs een crimineel tot geloof, ze gaven hem een bijbel.

  • Bidt u mee dat de mannen sterk blijven staan in hun geloof, ondanks de moeilijke omstandigheden in de gevangenis?
  • Bid dat Belete, Tibebu en Dawit de liefde van Jezus Christus aan medegevangenen laten zien en hun over het geloof kunnen vertellen.
  • Bid voor een eerlijk proces en dat de rechters inzien dat de mannen onschuldig zijn.
  • Bid ook dat de families van de drie mannen bemoedigd worden door de Here God.

Gerelateerde nieuwsberichten