Syrië - 22 februari 2016

IS laat 43 christenen vrij

 

Syrië − Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft vandaag de laatste 43 christenen uit dorpen langs de rivier Khabour vrijgelaten. De groep was onderdeel van de 230 christenen die ongeveer een jaar geleden gevangen werden genomen.

In een verklaring heeft de Assyrische Kerk van de East Relief Organisation haar dank uitgesproken voor iedereen die naast de gevangenen heeft gestaan. “Ondanks de vreugde voor deze vrijlating, blijven we denken aan de grote verliezen die de Assyrische gemeenschap lijdt”, laat de kerk weten.

De vrijlatingen van de afgelopen maanden zijn resultaat van de onderhandelingen die afgezanten van de Assyrische Kerk hebben gevoerd met IS. Of er losgeld is betaald voor de vrijlatingen, is niet bekend. Ook bij eerdere vrijlatingen was niet duidelijk of de kerk de terroristen heeft betaald.

 

Gerelateerde nieuwsberichten