Jemen - 11 maart 2016

Jemen: Schutters plegen moord in christelijk verzorgingshuis

Op 4 maart doodden zes onbekende schutters in totaal zestien mensen, onder wie een aantal verpleegkundigen, schoonmaakpersoneel en een kok. Een beveiliger van het verzorgingshuis in de zuidelijke havenstad Aden liet de moordenaars binnen. Een schutter beweerde namelijk dat hij zijn moeder kwam opzoeken.

Alle slachtoffers werden geboeid en vervolgens door het hoofd geschoten. Onder hen waren ook vier katholieke nonnen, de vijfde wist te ontkomen. De nonnen droegen de zorg voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen en ouderen.

“De zusters stierven als martelaren”, zei bisschop Paul Hinder tegen een katholieke nieuwsdienst. “Ze werden doelwit omdat de extremisten in Jemen niet kunnen verdragen dat de christenen voor de bewoners zorgen.”

Geen van de bewoners werd getroffen. Van priester Thomas Uzhummanil (57) uit India ontbreekt echter elk spoor. Hij was werkzaam in Aden. Sinds zijn kerk vorig jaar september werd aangevallen en in brand gestoken, vertrok hij naar het verzorgingshuis.

  • Bid om troost voor de nabestaanden van de slachtoffers van de gruwelijke moordpartij. Bid bovendien voor de bewoners van het verzorgingshuis die deze vreselijke gebeurtenis hebben meegemaakt.
  • Bid dat de vermiste priester Thomas Uzhummanil weer terechtkomt. Bid dat hij Gods kracht ontvangt om vol te houden.
  • Bid dat de schutters inzien wat ze hebben aangericht en tot inkeer komen.

Gerelateerde nieuwsberichten