Bangladesh - 15 maart 2016

Christelijke kok ontvoerd en gemarteld

Bangladesh – Benedict Sikdar uit Dhaka is op zondagavond 13 maart ontvoerd. De 50-jarige man werkt als chef-kok op de Nederlandse Residentie in de hoofdstad. Zijn ontvoerders martelden hem en eisten bijna 900 euro losgeld van zijn familie.

“Jullie zijn christenen en we weten dat christenen veel geld hebben. Stuur het geld snel op, anders is hij binnen een uur dood”, zeiden de mannen telefonisch tegen Sikdars familie. De familie maakte het bedrag meteen over.

Nadat de aanvallers Sikdar martelden, lieten ze hem in Gazipur vrij. Lokale politieagenten troffen hem op straat aan en brachten hem meteen naar het ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar.

In Bangladesh neemt het geweld tegen christenen toe. De bevolking bestaat voor het grootste deel uit moslims. Hoewel de regering extremisme wil tegengaan, zwicht ze regelmatig voor de druk van radicale moslims. Het land staat op plaats 35 van de Ranglijst Christenvervolging 2016.

Gerelateerde nieuwsberichten