Eritrea - 15 april 2016

Eritrese kerkleiders al twaalf jaar gevangen

Eritrea – Kerkleider Haile Naigzhi werd op 23 mei 2004 gearresteerd en gevangengezet. Hij verblijft in een ondergrondse kerker, waar ook vijf andere kerkleiders gevangen worden gehouden. Medewerkers van Open Doors bezochten onlangs zijn gezin.

Al jaren wacht het gezin van Haile Naigzhi op zijn vrijlating. In 2013 hoorde zijn vrouw Awet dat de overheid haar en haar drie kinderen wilde arresteren. Ze vluchtten naar het buitenland waar ze asiel hebben gekregen. “We voelen ons hier veilig en we zijn vrij om God te dienen”, vertelt Awet. Maar ze missen Haile, hun land en hun vrienden dagelijks.

“Het is niet Gods plan dat we een prachtig en zorgeloos leven op aarde leiden”, zegt Awets dochter (19). “Alles wat we meemaken vormt ons, zodat we worden zoals de Here Jezus ons bedoeld heeft. Ik ben blij en dankbaar dat ik een dochter van de allerhoogste God ben. En dat ik een dochter ben van een gevangene om Christus’ wil. Hij is de beste vader ter wereld. Op een dag zal alles perfect zijn, ik vertrouw de Here God met mijn hele hart. Hij is trouw.”

Het gezin weet dat er veel voor hen gebeden wordt; dit geeft hen kracht. “Bidt u voor bescherming en kracht voor Haile en de andere gevangen kerkleiders?”, vraagt Awet.

  • Dank de Here God voor het vasthoudende geloof van Awet en haar drie kinderen.
  • Bid dat Haile en de andere kerkleiders die gevangen zitten, spoedig vrijkomen en herenigd worden met hun familie.
  • Sinds 2004 zijn duizenden christenen in Eritrea gevangengezet zonder enige vorm van proces. Het is onduidelijk om hoeveel het gaat, jaren geleden waren het er drieduizend.

Gerelateerde nieuwsberichten