Turkmenistan - 30 april 2016

Christelijke kinderkampen gesaboteerd door geheime politie

Regelmatig organiseren kerken in Turkmenistan zomerkampen voor kinderen. Hier leren kinderen meer over het geloof en doen ze leuke activiteiten. De geheime politie wil hier echter een stokje voor steken.

In de stad Mary, ten zuidoosten van Turkmenistan, sprak de geheime politie met de pastor van een baptistengemeente. Ze waarschuwden hem om geen kinderkampen te organiseren in de zomer van 2016. Een agent dreigde met negatieve gevolgen als de pastor toch zou doorgaan met de plannen.

In 2013 was de politie binnengevallen tijdens een kinderkamp van deze baptistenkerk. Nu probeert de overheid deze christelijke zomerkampen te belemmeren. De controle op christenen en andere minderheden groeit.

Op 12 april werd een nieuwe religieuze wet bekrachtigd, die ongeregistreerde religieuze activiteiten verbiedt. Christelijke lectuur en locaties om samen te komen, moeten worden goedgekeurd door de overheid.

  • Bid dat het mogelijk blijft om zomerkampen te organiseren in Turkmenistan. Het is voor christelijke kinderen vaak de enige mogelijkheid om andere christenen te ontmoeten.
  • Bid om bescherming voor de christenen die de kampen organiseren. Bid bovendien dat ze bemoedigd worden en blijven vertrouwen op de Here God.
  • Christenen in Turkmenistan kunnen niet ongestraft in vrijheid uitkomen voor hun geloof. Bid dat de overheid mildere wetgeving invoert, zodat openlijk Bijbellezen en bidden toegestaan wordt.

Bron: Forum18

Gerelateerde nieuwsberichten