Syrië - 06 mei 2016

Syrië: Overgebleven christenen zijn niet bang voor de dood

 

“Ik zie steeds minder jongeren in de kerkdienst”, vertelt Mariane* uit Aleppo. Ze is begin dertig en koos ervoor om de stad niet te verlaten. “Ik heb een missie: andere jonge mensen bemoedigen en betrekken bij de kerk.”

Jonge Syrische christenen ontvluchten massaal het land, ook om aan de verplichte militaire dienst te ontkomen. Anderen willen hun landgenoten niet in de steek laten, ook al beseffen ze zich dat de dood op de loer ligt. Sommigen zagen hun huis gebombardeerd worden. “Ik realiseer me elke dag dat ik kan sterven, maar dit is mijn plek”, getuigt een jonge vrouw.

“Ik probeer mezelf er altijd aan te herinneren dat we niet bang hoeven te zijn voor de dood. Zolang we leven, kunnen we andere mensen helpen”, deelt Mariane. “Ook de wereldwijde kerk kan ons helpen. Vooral door gebed worden we eraan herinnerd dat we niet alleen zijn.”

  • Dank voor jonge christenen als Mariane die zich blijven inzetten voor de kerk in Syrië. Bid dat ze hoop houden en kracht ontvangen om dit werk voort te zetten.
  • Bid dat de kerk haar verantwoordelijkheid blijft nemen en vluchtelingen helpt met onderdak, voedsel en traumazorg.
  • Bid voor de vele christenen die alleen achterblijven; veel van hun familieleden en vrienden zijn gevlucht. Bid dat zij zich verbonden voelen met christenen wereldwijd die voor hen bidden.

* Mariane heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld.

 

Gerelateerde nieuwsberichten