Bangladesh - 27 mei 2016

Bangladesh: Kerkje omsingeld door 70 boeddhisten

Afgelopen week werd een kleine kerk in Bangladesh omsingeld door zeventig boeddhisten, onder wie ook monniken. Ze gaven hiermee uiting aan hun woede, omdat ze hadden gehoord dat boeddhisten zich hadden bekeerd tot het christendom. De kerk bestaat voornamelijk uit ex-boeddhisten, maar recentelijk zijn er geen nieuwe bekeerlingen bij gekomen.

De belegering van de kerk duurde zes uur. De christenen zaten opgesloten in hun eigen kerkgebouw. Buiten wachtte de agressieve menigte; de boeddhisten waren bewapend met stokken. In de kerk riep de pastor de christenen op om te bidden tot God: ‘Laten we bidden want de Here God zal iets doen!’

Uiteindelijk was er maar één optie; naar buiten gaan. Buiten werden de christenen geslagen en verwond door de woedende menigte. Zelfs zodanig dat twee van hen in het ziekenhuis belandden.

  • Bid voor herstel van de gewonde gelovigen. Ze zijn lichamelijk verwond, maar ook geestelijk.
  • Bid voor de pastor die er op vertrouwde dat God iets zou doen maar moest toezien hoe zijn gemeente werd vervolgd.
  • Bid dat boeddhisten op zoek gaan naar de waarheid en de Here Jezus leren kennen.

Gerelateerde nieuwsberichten