Nepal - 17 juni 2016

Nepal: Leraren vast om verspreiding christelijke boeken

Zeven christelijke werkers zijn op 9 juni opgepakt vanwege het verspreiden van christelijke boeken. Ze zitten allemaal nog vast, ondanks pogingen van lokale pastors om hen vrij te krijgen.

Twee van de zeven christenen zijn schooleigenaren. De andere vijf werken bij Teach Nepal, een organisatie die onderwijs geeft aan kinderen. De christenen deelden boeken uit aan kinderen terwijl ze op de terugweg waren van een voorlichtingsbijeenkomst in een school. Daar hadden ze kinderen geleerd wat ze moeten doen bij een aardbeving.

Lokale pastors doen pogingen om de onderwijzers vrij te krijgen. Dat blijkt veel moeite te kosten. De christenen kunnen ook niet op borgtocht vrijkomen.

Nepal staat niet op de Ranglijst Christenvervolging, maar christenen staan er wel onder druk. De vervolging is vaak politiek gemotiveerd en komt van hindoe-nationalisten. Deze extremisten vinden dat de Nepalese identiteit onlosmakelijk verbonden is met hindoe zijn. Iedereen die een ander geloof aanhangt, beschouwen de extremisten als landverrader. In 2015 werden om die reden drie bomaanslagen gepleegd in kerken.

  • Dank voor de toewijding van de zeven christelijke werkers. Bid om hun vrijlating.
  • Bid dat zowel christelijke als niet-christelijke kinderen in aanraking komen met de Here Jezus.
  • Bid om bescherming van de Nepalese christenen. Bid dat hindoe-extremisten door de liefde van christenen de Here Jezus ontmoeten.

Gerelateerde nieuwsberichten