Turkmenistan - 16 september 2016

Turkmenistan: Hoe is het met Umid na zijn vrijlating uit het werkkamp?

Umid kwam in februari 2015 vrij uit het werkkamp. Ruim 2,5 jaar zat hij gevangen na een ruzie met een buurman. Volgens een vriend was Umids veroordeling een gevolg van zijn evangelisatiewerk.

Umid vertelt een Open Doors-medewerker dat hij flink onder druk werd gezet in het kamp. Bewakers straften hem zonder reden en sloten hem op in een isolatiecel. Ze vertelden hem dat er veel post voor hem uit het buitenland was gekomen. Hij kreeg de kaarten nooit te zien, maar toch was het een bemoediging voor  hem. Umid: “Ik begreep dat veel mensen voor me baden en dat gaf me nieuwe hoop. Ik kon God weer danken. Bedankt voor uw steun.”

Hij herinnert zich dagelijks de moeite in het kamp en lijdt aan nachtmerries. De politie volgt hem overal. Bovendien vermoedt Umid dat zijn huis wordt afgeluisterd.

Malahat en haar man hebben samen een bedrijfje opgezet om geld te verdienen. Ook houden ze gebedsbijeenkomsten in hun huis. 

  • Bid voor goed herstel voor Umid, Malahat en hun drie kinderen: Daniel (6), David (5) en Zubeida (3). Bid dat de overheid hen met rust laat.
  • Bid ook voor de bidstond die twee keer per week in hun huis gehouden wordt. Bid om bescherming en dat autoriteiten hier geen hoogte van krijgen.
  • Dank voor het bedrijfje van Malahat en Umid. Bid dat ze genoeg verdienen om hun gezin te onderhouden.

U kunt Umid en zijn gezin ook bemoedigen met een kaart.

Gerelateerde nieuwsberichten