Sri Lanka - 30 september 2016

Sri Lanka: Zal de kerk van pastor Nimal haar deuren nog openen?

Pastor Nimal uit Sri Lanka is meerdere keren aangevallen door boeddhistische monniken. Ze beschuldigen hem van het organiseren van religieuze bijeenkomsten. Ook zijn gezin en kerk werden slachtoffer van aanvallen. Gelukkig raakte tot nu toe niemand gewond.

“Het is niet makkelijk om dagelijks bedreigd te worden, omdat ik kerkleider ben. Toch is dit de plek waar God wil dat ik werk. Ik kende niemand in deze omgeving, maar ik ben gekomen om te dienen. Christenen uit de hoofdstad Colombo vragen regelmatig of ik mijn werk daar wil voortzetten, maar ik weet dat ik hier moet blijven”, zegt Nimal.

Na de beschuldiging moest Nimal zijn kerk direct sluiten. Nimal kon wat tijd rekken, door de politie contact te laten opnemen met zijn advocaat. Het is uitzonderlijk dat inwoners weten op welke rechten ze zich kunnen beroepen. Dankzij de hulp van de advocaat, proberen ze het besluit van de politie terug te draaien.

  • Dank dat pastor Nimal en zijn kerkleden niet gewond zijn geraakt bij de aanvallen van radicale boeddhisten. Dank ook voor hun bereidheid te blijven in een gebied waar je een hoge prijs betaalt voor het geloof in Jezus Christus.
  • Bid dat het gezin van pastor Nimal blijft vertrouwen op de Here God. Nimals vrouw wil ondanks de vervolging ook graag blijven dienen in hun woonplaats.
  • Bid dat de kerk haar deuren niet hoeft te sluiten. Een rechter zal hier binnenkort over oordelen.

Gerelateerde nieuwsberichten