Kenia - 07 oktober 2016

Kenia: Zes christenen komen om bij terreuraanslag

Terroristen van al-Shabaab hebben vanochtend om kwart voor drie zes christenen gedood in Mandera. 27 anderen raakten gewond.

De christenen in Mandera lagen nog te slapen toen ze werden opgeschrikt door een serie explosies. Terroristen in al-Shabaab die zich voordeden als Keniaanse beveiligingsbeambten, drongen de compound binnen waar een groep christenen logeerde.

Opgeschrikt van de explosies probeerden de christenen te vluchten. Zes van hen kwamen door geweerschoten om het leven. Onder hen is de lokale kapper Cege. Een van de christenen verstopte zich tijdens de aanval in het plafond, maar door een explosie viel het plafond uit elkaar en kwam ook hij ten val. Hij overleefde de aanslag en wordt momenteel behandeld in het ziekenhuis.

Lokale bronnen melden dat de aanvallers landmijnen hadden geplaatst rondom het terrein waar de christenen verbleven. Eén daarvan explodeerde op het moment dat Keniaanse beveiligers het gebouw binnengingen om de lichamen van de overledenen naar buiten te brengen.

  • Dank dat niet alle christenen in de stad zijn omgekomen. Bid om steun voor de nabestaanden van de zes overledenen en een goede rouwverwerking.
  • Bid voor de lokale autoriteiten die de situatie onder controle proberen te houden. Bid dat de vrede in Mandera terugkeert.
  • Bid om een verandering in de harten van de terroristen die deze aanslag gepleegd hebben. Bid dat zij tot geloof komen met Jezus Christus.

Gerelateerde nieuwsberichten