Syrië - 04 november 2016

Syrië: 'Had ik maar honderd handen'

 

Voor de oorlogscrisis bestond de kerk van pastor Boutros uit 25 personen. Nu zijn dat er tweehonderd. En 90 procent van hen zijn nieuwe gelovigen. “Verwoesting en dood zijn één deel van het verhaal”, zegt de Syrische pastor. “Aan de andere kant zie ik het werk van God.”

Zo’n 6.5 miljoen Syriërs zijn binnenslands op de vlucht. Samen met zijn gemeente helpt pastor Boutros 4.000 gevluchte gezinnen in Tartous en omgeving. “Iedereen is bezig, het lijkt net een bijenkorf. Elk gezin zorgt voor anderen; de kerk is als een familie voor hen die alles hebben verloren.”

Door de oorlog is de gemeente van pastor Boutros sterk veranderd. “Als kerk zijn we niet langer geïsoleerd. We nemen onze plek in de maatschappij in”, legt hij uit. “God gaf ons deze visie, om vluchtelingen te helpen, net als de barmhartige Samaritaan. Te midden van de oorlog gaf Hij ons de zegen van het hulpverleningswerk.”

De crisis in Syrië is overweldigend en steeds meer christenen verlaten het land. “Had ik maar honderd handen, in plaats van twee. Honderd benen, om meer mensen te kunnen dienen”, verzucht pastor Boutros. “Ik wil de donateurs van Open Doors bedanken, namens alle geholpen gezinnen.”

  • Dank voor het feit dat zo’n 20.000 vluchtelingen door de gemeente van pastor Boutros worden geholpen.
  • Bid voor de christenen die ervoor kiezen om in Syrië te blijven en voor de toekomst van de kerk in het land.
  • “Moslims die nog nooit van Christus hadden gehoord, komen nu naar de kerk”, zegt pastor Boutros. Dank de Here God hiervoor.

 

Gerelateerde nieuwsberichten