Noord-Korea - 01 december 2016

Drie vervolgingsaspecten in Noord-Korea

Als u bidt voor Noord-Korea, bid dan zeker voor deze drie vervolgingsaspecten.

1. Open Doors-contacten in Noord-Korea staan onder toenemende druk. Het wordt steeds moeilijker om in het land te werken, want velen van hen staan op een zwarte lijst. Bovendien houden Chinese autoriteiten hen nauwlettend in de gaten.

De contacten zijn nog steeds erg toegewijd, al heeft het verlies van pastor Han op velen veel indruk gemaakt. Bid dat ze deze vreselijke gebeurtenis kunnen verwerken.

2. Sinds 2002 staat Noord-Korea bekend als het land waar christenvervolging het zwaarst is. Ook in 2016 was het een zwaar jaar voor christenen. Vooral Noord-Koreanen die naar China vluchtten, daar in een schuilhuis tot geloof kwamen en weer terugkeren naar Noord-Korea, lopen veel gevaar. Als hun nieuwe geloof bekend wordt, worden ze naar een strafkamp gestuurd. Bid om hun bescherming. Bid ook voor alle christenen die zijn opgepakt en martelingen moeten doorstaan.

3. De Bijbel is een verboden boek in Noord-Korea. Er is waarschijnlijk geen enkel ander land waar zoveel bijbels verstopt zijn onder de grond. Bid voor de christenen die een bijbel hebben en deze lezen op plekken waar ze niet worden gezien. Bid dat meer en meer christenen een bijbel krijgen.

Gerelateerde nieuwsberichten