Laos - 22 december 2016

Laos: Tshaiv vastgebonden en geslagen om kerstviering

Boeddhistische autoriteiten dwongen Tshaiv* en Min Ko* om niet meer over Jezus Christus te praten. Ze mogen zelfs geen christen meer zijn. Hun rijstoogst is gedeeltelijk afgepakt om hen onder druk te zetten.

Eerder deze maand werd Tshaiv door zijn boeddhistische vader vastgebonden. Hij wilde namelijk Kerst vieren met medegelovigen uit zijn huiskerk. Zijn vader belde buren, neven en anderen die hem dat betaald wilden zetten. Allemaal sloegen ze hem tot ze niet meer konden.

Vorige week namen autoriteiten de identiteitspapieren van Tshaiv en Min Ko in. Ditzelfde deden ze met de papieren van zeven christelijke gezinnen uit een ander dorp. Daarna werden deze families hun dorp uitgezet, omdat ze weigerden hun geloof af te zweren.

Ondanks de moeilijke omstandigheden, blijven de jongemannen de Here God aanbidden en over Hem vertellen aan boeddhisten in hun gemeenschap. 

  • Dank dat Tshaiv en Min Ko hun geloof in de Here Jezus niet loslaten. Bid dat ze hun identiteitspapieren terugkrijgen.
  • Bid voor christenen in Laos die lijden om hun geloof in Jezus Christus.
  • Bid dat Laotiaanse boeddhisten de Here God leren kennen.
  • In de kerstperiode staan veel vervolgde christenen extra onder druk. Bid om bescherming en veiligheid voor onze broers en zussen.

* Tshaiv en Min Ko heten in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt hun echte naam niet vermeld.

Gerelateerde nieuwsberichten