Jemen - 06 januari 2017

Jemen: Ontvoerde priester smeekt om vrijlating

Priester Tom Uzhunnalil uit India werd op 4 maart 2016 door islamitische strijders ontvoerd tijdens een aanval op een verzorgingshuis. Hierbij werden zestien katholieke personeelsleden gedood. Tot voorkort was er geen enkel nieuws over het lot van de priester. Onlangs verscheen er een video waarin hij smeekt om zijn vrijlating. 

Dit bericht het Nederlands Dagblad.  “Ik ben diep bedroefd dat er niets is gedaan om mij vrij te krijgen”, zegt de priester. “Als ik een Europese priester was geweest, was mijn vrijlating veel serieuzer genomen.” Uzhunnalil doet ook beroep op paus Franciscus: “Toon alstublieft zorg voor mijn leven, mijn gezondheid gaat achteruit.” De man is duidelijk verzwakt en vermagerd.

De datum waarop de videoboodschap is gemaakt, is onbekend. Volgens de krant heeft de katholieke kerk ‘sterke aanwijzingen’ dat de pater inderdaad nog in leven is.

  • Dank dat de priester nog in leven is, bid dat hij kracht put uit zijn geloof. Wilt u ook bidden voor zijn gezondheid?
  • Bid dat de internationale aandacht resulteert in een spoedige vrijlating.
  • Bid dat de jihadisten die hem ontvoerden tot inkeer komen.
  • Bidt u ook voor zijn familie?

Gerelateerde nieuwsberichten