Mali - 16 januari 2017

Video ontvoerde Zwitserse zendeling

Mali – Al-Qaeda publiceerde op 10 januari een video waarin te zien is dat de Zwitserse Beatrice Stockly nog leeft. Ze werd een jaar geleden in Mali ontvoerd.

De zendeling draagt in de video een zwarte hoofddoek. Ze groet haar familie en bedankt de Zwitserse overheid voor alle moeite die ze tot nu toe voor haar hebben gedaan. “Ik ben in goede gezondheid”, zegt ze.

Strijders van al-Qaeda hebben aangeboden haar vrij te laten in ruil voor een aantal militairen in de Malinese gevangenis en een leider in Den Haag. Zwitserland eist haar vrijlating zonder deze voorwaarden.

Stockly werd al eerder in Mali ontvoerd. In 2012 was ze twee weken in handen van jihadisten. Toch besloot ze daarna in het land te blijven.

Gerelateerde nieuwsberichten