Mali - 09 februari 2017

Colombiaanse non ontvoerd in Mali

Mali – De Colombiaanse non Gloria Agotie werd op dinsdagavond 7 februari ontvoerd door gewapende mannen. Dit gebeurde in het zuiden van Mali, ongeveer 300 kilometer van de hoofdstad Bamako.

De non maakt deel uit van de congregatie van de Zusters Franciscanessen in het klooster van Karangasso. Volgens lokale bronnen vielen gewapende mannen het klooster omstreeks negen uur ’s avonds binnen.

Ze ontvoerden de non en sloten haar assistent op. Vervolgens gingen ze ervandoor in een auto die behoorde tot het klooster. Vermoedelijk werd de reis later voortgezet op de motor. De mannen namen ook waardevolle spullen mee.

Malinese veiligheidstroepen startten een zoekactie in een poging de non te redden, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. De ontvoering is bovendien nog niet opgeëist. Wel is inmiddels de assistent bevrijd uit de ruimte waarin ze was opgesloten.

Het is opmerkelijk dat de ontvoering plaatsvond in dit relatief veilige deel van het land. De ontvoering van de Colombiaanse non is het eerste incident in het zuiden van Mali sinds de aanval op Radisson Blu Hotel in Bamako in 2015. Hierbij vielen destijds 22 dodelijke slachtoffers.

Mali staat op plaats 32 van de Ranglijst Christenvervolging. Mali steeg maar liefst 12 plaatsen ten opzichte van 2016. 

Gerelateerde nieuwsberichten