Indonesië - 16 maart 2017

Burgemeester sluit christelijke school

Indonesië - Een kleine school die werd gerund door een dokter en een missionair werker, is kort geleden gedwongen de deuren te sluiten. Wandi* en zijn vrouw, beiden werkzaam op de school, worden beschuldigd van evangelisatie onder moslimkinderen.

Hoewel ouders van de schoolkinderen de beschuldigingen tegenspreken, heeft de burgemeester het schooltje toch gesloten. Een overheidsfunctionaris reageerde: “Christenen zijn het niet waard om moslims iets te leren.”

Het schoolgebouwtje staat in een arme wijk waar kinderen niet naar school gingen. “Uit liefde voor kinderen hebben we dit opgestart”, zegt Wandi. “De kinderen kunnen nu lezen en schrijven en zijn een stuk beleefder naar elkaar en naar hun ouders.”

Wandi is van Chinese komaf. In Indonesië is de afgelopen maanden veel onrust over de christelijke gouverneur van Jakarta die ook etnisch Chinees is. Hij behoort zowel etnisch als religieus tot een minderheid die onder druk staat. Voor Wandi geldt hetzelfde. Vanwege de vervolging en de onrust in Indonesië staat het land op nummer 46 van de Ranglijst Christenvervolging.

* Wandi heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld.

Gerelateerde nieuwsberichten