Ethiopië - 16 maart 2017

Huis van weduwe in brand gestoken

Ethiopië – Tutu* en haar zoon Biruk* bleven eerder deze maand ongedeerd tijdens een brandstichting. Dorpsgenoten uit een streng islamitische gemeenschap in het zuidwesten van Ethiopië, staken op 4 maart hun woning in brand.

In januari dreigde een islamitische dorpsbewoner Biruk en zijn moeder lastig te blijven vallen als ze niet zouden terugkeren naar de islam. Ongeveer een maand later ging hun huis in vlammen op. Slechts één muur bleef overeind staan, de rest van het huis is vernietigd. Hun kleding, beddengoed, meubels, keukengerei, eten en geld zijn volledig verbrand.

“Ik dank God dat Hij ons leven heeft gespaard. We mogen niet klagen over het verlies van de materiele zaken”, zegt Tutu. Open Doors helpt Tutu en haar zoon onder meer met de wederopbouw van hun huis.
Anderhalf jaar geleden begon de vervolging. De islamitische gemeenschap was boos dat Tutu en haar man Haile* zich hadden bekeerd tot het christelijk geloof. Toen Haile achttien maanden geleden overleed vanwege ziekte, namen lokale moslims wraak. Ze groeven Hailes lichaam op en dumpten het naast een dorpsweg.

* Tutu, Biruk en Haile heten in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt hun echte naam niet vermeld.

Gerelateerde nieuwsberichten