Mexico - 23 maart 2017

Kerken betalen belasting aan drugskartels

Mexico − Een anonieme pastor heeft aan Open Doors verteld hoe zijn kerk gedwongen wordt om belasting te betalen aan drugsbaronnen. In Mexico worden christenen vooral vervolgd door beroepscriminelen.

“Het is hier inmiddels heel normaal geworden”, vertelt de Mexicaanse pastor. “Zowel kerken als pastors moeten in de buidel tasten. De belasting ontwijken is niet te doen. De drugskartels hebben overal ogen en oren. Alleen de straat op is ook te gevaarlijk, in verband met de veiligheid. Maar 10 procent van de aanklachten die kerken en pastors doen, komt voor de rechter. De meeste mensen die ik erover heb bevraagd, zeggen dat dit bijna alle kerken aangaat.”

Kerken en voorgangers in Mexico staan onder druk omdat ze de activiteiten van de drugskartels openlijk afkeuren en mensen waarschuwen voor ronselaars.

Mexico is nummer 41 op de Ranglijst Christenvervolging. Open Doors is actief in het land om christenen die vanwege hun geloof geen werk meer hebben, te ondersteunen. Ook verspreidt Open Doors Bijbels en christelijke boeken in het land.

Gerelateerde nieuwsberichten