Sri Lanka - 10 april 2017

Bende verjaagt christenen uit kerk

Sri Lanka – Vijftig mensen, onder wie boeddhistische monniken, vielen zondag 26 maart een Sri Lankaanse kerk binnen. Pastor Sampath* was niet aanwezig, maar zijn vrouw en andere gelovigen werden bedreigd.

De bende eiste dat de christenen niet langer kerkdiensten houden en joegen hen de kerk uit. Een kerklid belde de politie. Toen de agenten arriveerden, werden de kerkleden beschuldigd van ‘het verstoren van de vrede in de woonplaats’.

Op zondag 2 april werd de bende op het politiebureau ontboden, naar aanleiding van de door Sampath ingediende klacht. Ongeveer tweehonderd mensen verzamelden zich bij het bureau. De politie vroeg Sampath te stoppen met zijn kerkelijke activiteiten, maar Sampath weigerde hiermee in te stemmen.

Nadat Sampath en zijn vrouw na veel rumoer thuiskwamen, bleek dat mensen delen van hun huis hadden vernield. De woning werd bovendien omsingeld door bendeleden. Uiteindelijk sloegen ze Sampath met een paal. De christen en zijn vrouw zijn in veiligheid gebracht en verblijven nu elders.

De laatste weken is het geweld tegen kerken en pastor in Sri Lanka toegenomen.

* Sampath heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld.

Gerelateerde nieuwsberichten