Vietnam - 10 april 2017

Vietnamese pastor en dochter aangevallen

Vietnam – De 28-jarige Khanh* uit Noord-Vietnam is op 29 maart door zijn broer in elkaar geslagen. Hij was boos omdat Khanh zijn geloof in de Here Jezus niet wilde afzweren. De man werd, net als zijn vrouw en dochter, vijf maanden geleden christen.

Een dag voor de aanval was er een dorpsbijeenkomst waarin Khanh gewaarschuwd werd. Als hij zijn geloof niet afzweerde, dan zou de overheid zijn gezin afsluiten van sociale diensten, zoals gezondheidszorg en onderwijs voor zijn dochter. Dorpsleider Duy* zei bovendien dat het gezin uit de gemeenschap wordt gezet als ze in de Here Jezus blijven geloven.

Een dag later viel Khans broer zijn huis binnen. Hij vernielde dingen in het huis. Ook Khans dochter raakte gewond tijdens het incident. Het gezin woont tijdelijk in de woning van een pastor. Ze vrezen dat de broer en de dorpsleiders tot nog ergere dingen in staat zijn.

* Khanh en Duy heten heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt hun echte naam niet vermeld.

Gerelateerde nieuwsberichten