Irak - 12 juni 2017

Door IS ontvoerde peuter herenigd met haar ouders

Irak – Drie jaar geleden werd de driejarige Christina Khader Ebada ontvoerd door IS-strijders. Ze werd in Qaraqosh uit de handen van haar moeder gerukt. Afgelopen weekend werd ze herenigd met haar ouders nadat speciale eenheden van het Iraakse leger haar hadden gevonden.

Christina

Haar ouders wonen in het Ashti vluchtelingenkamp in Noord-Irak. Een christelijke vrouw die getuige was van de hereniging zei: “ik kom net terug van de stacaravan van Christina’s ouders waar ze werd verwelkomd. Het was een blij moment waar iedereen danste en in de handen klapte en liederen zong. Iedereen was natuurlijk heel blij, maar het was ook verdrietig om te zien dat Christina in shock was vanwege al die mensen om haar heen. Iedereen stelt vragen en wil tegen haar praten en haar begroeten, maar ze zegt niets terug. Ze is overweldigd door het huis vol mensen die haar welkom heten.”

De bewoonster van het kamp kon niets zeggen over het emotionele welzijn van Christina omdat ze nog maar net gearriveerd is. Maar zegt ze: “Ze ziet er gezond uit. Ze moet bij een familie gewoond hebben die goed voor haar heeft gezorgd. Ze draagt gouden oorbellen en dat is een teken van een rijke familie.”

De afgelopen jaren waren er steeds geruchten of ze wel of niet in leven was. Er werd gevreesd voor haar leven. Op 18 juli hoopt Christina haar zesde verjaardag te vieren.

Gerelateerde nieuwsberichten