Nigeria - 10 augustus 2017

Nigeria: 'Christenen zijn gestorven van de honger, vooral kinderen'

Eind juni vroegen we gebed voor de crisis in Noordoost-Nigeria. Al jaren is de islamitische terreurgroep Boko Haram actief in de regio. Duizenden christenen sloegen voor het geweld op de vlucht. Vanwege discriminatie en droogte hebben zij onvoldoende eten om te kunnen overleven.

Nog steeds is de toestand kritiek, maar inmiddels is de voedselvoorziening in volle gang. Christenen in Nigeria zijn dankbaar voor uw gebed en giften. Kerkleider Garba Idi: “De overheid verstrekt voedselhulp, maar christenen ontvangen niets. Christenen zijn gestorven van de honger, vooral kinderen. We kunnen nergens naartoe. Open Doors is als een pilaar voor ons, door God gestuurd. Wij kunnen erop leunen, nu de hele wereld zwijgt over onze toestand.

Dankzij het werk van Open Doors ontvangen drieduizend gezinnen in mijn provincie voedselhulp, zij zijn gered van honger en dood. De Here God heeft u naar Nigeria gestuurd, daar zijn we Hem dankbaar voor. God gebruikte u om hoop te brengen in een tijd waarin alle hoop verloren was. U wiste de tranen van onze ogen door ons te ondersteunen.”

  • Als Open Doors zijn we Intens dankbaar voor alle steun, in gebed en door giften. Aan God alle eer!
  • De noodhulppakketten worden uitgedeeld in gevaarlijke gebieden. Bidt u mee om bescherming? Bid dat de hulp op tijd komt.
  • Door het geweld van Boko Haram zijn veel mensen getraumatiseerd. Vrouwen en kinderen zijn ontvoerd en misbruikt. Honderden christenen zijn door de honger of geweld om het leven gekomen. Bid om genezing en nieuwe hoop.

Gerelateerde nieuwsberichten