India - 04 september 2017

Indiase bidstond overvallen door radicale hindoes

India – Een Indiase pastor raakte zwaargewond toen vijftig radicale hindoes een gebedsbijeenkomst overvielen. 150 christenen waren bijeen in een huis in Dabli Rathan, in de staat Rajasthan.

Leden van twee radicale hindoegroepen, de Rashtriya Swayamsevak Sang (RSS) en Bajran Dal, vielen het huis op 16 augustus binnen en mishandelden de aanwezigen mishandelden. Dat vertelt pastor Harjot Sethi vanaf zijn ziekenhuisbed.

Sethi: “Terwijl ze binnenstormden, beschuldigden ze ons ervan dat we mensen overhaalden om christen te worden door ze 50.000 roepies (€ 780,-) te geven. Ik moest voor hen buigen en vergeving voor deze misdaad vragen. Beleefd reageerde ik dat we mensen niet verleiden of dwingen om in Christus te geloven. Toen sloegen ze me met stokken. Tijdens dit pak slaag werd mijn hoofd geraakt door iets scherps en het bloed gutste uit mijn hoofdwond. Ik viel op de grond. De aanvallers schrokken van het bloed en lieten me daar liggen.” De hindoes sloegen ook zijn vrouw met stokken.

De politie arriveerde en nam Sethi en zijn gewonde assistent Rithik Arora mee naar het politiebureau. Bij aankomst troffen ze hun aanvallers aan die net een aanklacht hadden ingediend. Sethi en zijn team zijn beschuldigd van ‘gedwongen bekeringen’.

Pastor Sethi vertelt dat de hindoes ook de politie hadden kunnen sturen om de bijeenkomst te stoppen. “Maar ze besloten om ons aan te vallen”. De pastor vervolgt: “De agenten die het bloed uit mijn hoofd zagen komen, arresteerden de aanvallers niet maar begonnen mij te verhoren.”

India staat op plek 15 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Gerelateerde nieuwsberichten