Noord-Korea - 08 september 2017

'God doet iets bijzonders in Noord-Korea'

Noord-Korea – Wereldwijd zijn de spanningen opgelopen over de raketten, nucleaire testen en de schendingen van mensenrechten in Noord-Korea.

Ondanks de dreigende crisis heeft een contactpersoon van Open Doors, die al jaren in China hulp biedt aan Noord-Koreaanse vluchtelingen, een bemoedigende boodschap: “De geestelijke strijd neemt toe als God iets bijzonders doet.”

Christenen in Noord-Korea hebben met de zwaarste christenvervolging ter wereld te maken. Het land staat al vijftien jaar op de eerste plaats van de Ranglijst Christenvervolging. Tijdens oplopende spanningen zijn er vaak meer arrestaties en mishandeling tegen hen die ‘vijanden zijn van Noord-Korea’. Dit geldt ook voor de christenen. Maar onze gebeden voor onze vervolgde familie, de vervolgde kerk, worden verhoord.

“Weet dat jullie gebeden zijn verhoord”, zegt de contactpersoon. “Ja, Noord-Korea is een duister land en de bevolking lijdt enorm. Er is extra spanning om het afschieten van raketten en de nucleaire testen. Maar jullie moeten weten dat vele Noord-Koreanen tot geloof komen, meer dan ik ooit heb gezien”

Gerelateerde nieuwsberichten