Jemen - 14 september 2017

Jemen: Indiase priester is vrij

De ontvoerde priester Tom Uzhunnalil uit India is vrijgekomen. Begin dit jaar vroegen we om uw gebed voor zijn situatie. Uzhunnalil werd op 4 maart 2016 in Jemen door islamitische strijders ontvoerd tijdens een aanval op een verzorgingshuis. Zestien katholieke personeelsleden en bejaarden werden hierbij gedood. De zichtbaar vermagerde priester smeekte later in een video om zijn vrijlating.

Uzhunnalil kwam uiteindelijk vrij dankzij bemiddeling van het Vaticaan van de sultan in Oman.

In Jemen woedt een verwoestende burgeroorlog oorlog. Extremistische groeperingen misbruiken de chaos om hun territorium te vergroten. Daarnaast heeft 80 procent van de bevolking humanitaire hulp nodig. Om veiligheidsredenen verlaten de meeste buitenlandse christenen Jemen. De kerk bestaat nu voornamelijk uit enkele honderden moslimbekeerlingen, die op geheime locaties samenkomen.

Vervolging uit zich in doodsbedreigingen, huisarrest, gedwongen huwelijken, fysiek geweld en gevangenschap. Jemen staat op plaats 9 van de Ranglijst Christenvervolging.

  • God is een verhoorder van gebed. Dank Hem voor de vrijlating van Uzhunnalil en bid om geestelijk en lichamelijk herstel na anderhalf jaar gevangenschap.
  • Bid dat de duizenden christenen in Jemen volharden in geloof.
  • Bid voor een einde aan de oorlog en voor vrede.

Gerelateerde nieuwsberichten