Azerbeidzjan - 19 oktober 2017

Huiskerkleider krijgt boete na politie-inval

Azerbeidzjan – Hamid Shabanov heeft een boete gekregen voor het leiden van een niet-geregistreerde huiskerk. Tijdens het proces werd hij oneerlijk behandeld. Hij gaat in beroep tegen zijn straf.

In november 2016 vond er een politie-inval plaats in het huis van Shabanov in Aliabad. Shabanov en een gemeentelid, Mehman Agamammadov, kregen elk een boete van 1.500 manats (760 euro) voor het leiden van een huiskerk zonder registratie.

Tijdens een rechtszaak in januari werd Shabanov schuldig verklaard. De voertaal bij alle hoorzittingen was Azeri, terwijl Shabanov alleen Georgisch spreekt. Een vertaler werd hem onthouden. Ook werd hem gevraagd verschillende documenten te ondertekenen die hij niet kon lezen of begrijpen. Inmiddels heeft hij beroep tegen het vonnis aangetekend bij het Hooggerechtshof. In Azerbeidzjan is er officieel vrijheid van religie en geloof.

Gerelateerde nieuwsberichten