India - 19 oktober 2017

Indiase voorgangers geslagen met stokken

India – Twee Indiase voorgangers moesten behandeld worden in het ziekenhuis nadat ze door hindoe-extremisten waren geslagen met staven en stokken.

Pastor Seviya werd op 5 oktober door vijf hindoe-extremisten aangevallen. Hij verloor het bewustzijn na slagen met staven en stokken. Een aantal dagen lag hij in kritieke toestand in het ziekenhuis. Seviya is actief in het verkondigen van het evangelie in tien dorpen in de staat Telangana.

Een soortgelijk incident vond plaats op 13 oktober in de staat Chhattisgarh. Pastor Khel Prasad Kurre (foto) had een ziekenbezoek afgelegd en was op de terugweg met zijn motor. Onderweg werd hij gestopt en door fanatieke hindoes zodanig met stokken geslagen dat hij ernstig gewond raakte aan zijn hoofd. Kurre riep om hulp en dorpsbewoners schoten te hulp. Bij ziekenhuisopname bleek dat hij twaalf hechtingen nodig had.

Toen Kurre dezelfde dag aangifte wilde doen op het politiebureau waren zijn aanvallers hem al voor geweest. Ze hadden de politie geïnformeerd dat Kurre “mensen bekeerde tot het christendom”. Kurre vertelde dat agenten dreigden hem te arresteren vanwege zijn evangelisatiewerk. Daarna zag hij af van het doen van aangifte.

Het aantal geweldsincidenten tegen christenen in India in het eerste halfjaar van 2017 is al gelijk aan het totale aantal voor 2016.

Gerelateerde nieuwsberichten