Syrië - 15 december 2017

Syrië: 'Bid met ons mee!'


In aanloop naar Kerst komen Syrische christenen bij elkaar om te danken en te bidden. Dankzegging voor Gods aanwezigheid en gebed om Zijn bescherming staan hierbij centraal. Zaterdag 16 december staan verschillende gebedsbijeenkomsten gepland.

Christenen met uiteenlopende achtergronden komen bij elkaar. “Zo willen we onderstrepen dat alle kerken meedoen, ondanks dat er veel verschillende kerken zijn”, zegt een van de organisatoren. Een krachtige boodschap in een land waar christenen erg kwetsbaar en in de minderheid zijn.

Open Doors roept christenen wereldwijd op te bidden voor Syrië. “We vinden het belangrijk om schouder aan schouder te staan met de kerk in Syrië”, zegt de coördinator van het werk in Syrië. “We hopen dat veel christenen wereldwijd meebidden.”

Bidt u aanstaande zaterdag ook mee? Wilt u anderen vragen om mee te bidden voor Syrië?
  • Dank voor de christenen die nog in Syrië wonen en dat ze kunnen samenkomen voor gebed.
  • Bid om eenheid onder Syrische christenen en dat de gebedsbijeenkomsten hier aan bijdragen. Bidt u ook om bescherming voor de bijeenkomsten?
  • Bid om rust, stabiliteit en vrede in Syrië.

Gerelateerde nieuwsberichten