India - 20 december 2017

Christelijke scholen mogen geen Kerst vieren


India – Een radicale hindoegroep in Uttar Pradesh heeft christelijke scholen gewaarschuwd om geen kerstfeest te vieren.

De hindoegroep Hindu Jagran Manch (HJM) maakt bezwaar tegen het feit dat met Kerst aan scholieren wordt gevraagd speelgoed en cadeau’s mee te nemen naar school. Dit zou een eerste stap naar een gedwongen bekering zijn. “Dit is een gemakkelijke manier om ze het christendom binnen te lokken”, zegt Sonu Savita, directeur van HJM. “We praten met ouders en organisaties en roepen ze op om te protesteren tegen deze activiteiten.”

Eergisteren stuurde HJM brieven naar alle christelijke scholen in de stad Aligarh. In de brief riepen ze er toe op om geen kerstvieringen te houden. “Als de scholen onze oproepen negeren dan zullen we protesten organiseren bij de scholen”, zegt een woordvoerder van HJM. Een directeur van een christelijke school vertelde aan de Times of India: “Geen enkele school dwingt een scholier om aan een feest mee te doen. De eisen van HJM zijn nooit eerder voorgekomen en vreemd. Als ik hun eisen ontvang, zal ik om politiebescherming vragen.”

Gerelateerde nieuwsberichten